top of page
vlinder

Waarom counseling?

Als je vastloopt in je leven, op welk vlak dan ook, is de stap naar een psycholoog misschien erg groot. Soms heb je het wel even nodig dat een 'vreemde'  met je meeloopt. Iemand bij wie je onbevangen je verhaal kwijt kunt.  Iemand die niet oordeelt of alles voor je invult. Iemand die jouw verhaal begrijpt. Structuur kan aanbrengen in je leven en je gedachten. Misschien de vraag beantwoorden: hoe vind ik mezelf (weer)  hoe kan ik ontpoppen en welke processen zijn daar voor nodig.


Soms is het dan fijn als je iemand hebt die jou kan begeleiden om vanuit een helicopterview naar het leven te kijken. Als je je op die manier terugtrekt uit een emotionele situatie, zie je de dingen vaak veel duidelijker en rationeler. Dan is het makkelijker om beslissingen te nemen.  Het is dan wel fijn als er iemand naast je in de cockpit zit. 

 

Het kan ook zijn dat je kind vastloopt op school ;  bijvoorbeeld omdat het niet weet hoe met boosheid of teleurstelling om te gaan.

Als ouder kan je daar flink van uit balans raken en de zaken niet altijd meer helder zien.  Ik kan jullie dan beiden helpen om  gedachten  en gevoelens onder woorden te brengen.  Ook dan is counseling wat voor jou. 
Alles is bij mij bespreekbaar. Het blijft immers 'onderons'. 

bottom of page